onsdag 10 februari 2010

Nya flugprototyper

Det verka en aning motsägelsefullt när man ena stunden skriver inlägg om hur flugasken måste rensas på onödiga mönster för att i nästa inlägg skriva om nybundna flugprototyper som aldrig ens varit i närheten av vatten. Man kan säga att det är två parallella spår för att i slutändan nå målet -Den fulländade flugasken! Frågan är bara när man kommer dit?:-).

Den senaste veckan har det varit relativt lugnt vid bindstädet bortsett från några testflugor som bundits. En musimitation, två zonkervarianter samt två nymfer. Musimitationen är något jag tänkt på länge men drevs definitivt på av att ha sett filmen från Nya Zealand som Stig visade på sin blogg för ett tag sedan. För zonkervarienaterna har jag använt mig av mink-stripes, hjorthår samt ett slags kroppsmaterial från Veniards som ger flugan både liv, rörelse och glitter. Finns i olika färger.


3 kommentarer:

  1. Hej!
    Fin mus... ja flugan alltså! De där zonkerflugorna tror jag är riktigt giftiga, de har ju allt och vill man ner med dom snabbare, djupare så är det bara att byta tafs.

    /Johan

    SvaraRadera
  2. Ja så har jag resonerat också. Ev. kan man förtynga någon variant med tungsten för att komma snabbt ner där det behövs.

    SvaraRadera