tisdag 20 juli 2010

Torrflugeströmmen 2010

Våren och försommaren har varit fylld med arbete och förberedelser för flytten norrut. Därför var det väldigt skönt att komma iväg på årets första fisketur. Fisket var sämre än tidigare år, kanske pågrund av högre flöden och den sena våren som kanske försenat kläckningarna? Dagsländor, bäcksländor och nattsländor kläckte måttligt jämfört med tidigare år. Endast enstaka danicor sågs på ytan. Vi lyckade dock lura några stekpannefiskar som tillagades på sedvanligt maner av Chef the Pep. Den största öringen hamnade på blygsamma 6 hg. Om fisket var sämre än tidigare så var maten det omvända, otroligt smarrigt med muurikkastekt öring och färskpotatis samt cheffens specialsky/sås. Kanske kommer cheffens recept att presenteras på bloggen längre fram?

Första kvällen fiskade vi långt in på natten och vi fick avsluta fisket med en en muurikkastekt öring ala tunnbröd-wrap. Dag två var lite annorlunda jämfört med föregående år, ett regnväder gjorde att vi under eftermiddagen och kvällen nästan växte fast under våran presenning. Där under inmundigades både mat och dryck. Mycket trevligt! Ante och Lax-Nils fiskade dock mellan skurarna medan jag och cheffen hade vinprovning under plasten.

Dag tre fiskade vi som vanligt en bit in på eftermiddagen innan det bar iväg hemmåt. Vi släppte av Lax-Nils på närmsta tågstation så att han kunde åka iväg på sitt årliga laxfiske.
På flugfronten visade det sig återigen att min oliva dagsländekläckare funkar utmärkt när dessa sländor bryter sig igenom vattenytan.

Bilder kommer att läggas ut senare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar